Hlavní obsah

Útočníka s tyčí ze Strašnic policisté chytili, vrátil se na místo činu

Novinky, kre
Praha

Muže, který v pondělí na zastávce v pražských Strašnicích napadl tři lidi, zadržela policie na tom samém místě o několik hodin později. Dvaatřicetiletý Ukrajinec vinu popřel, stopy na jeho oblečení ale ukázaly, že na místě činu byl. Ve středu o tom informoval policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Útočníka policisté zadrželi zhruba osm hodin poté, co v pondělí brzy ráno napadl dřevěnou tyčí tři lidi. Kriminalisté ho dopadli, když se dopoledne vrátili na místo činu. „A to z toho důvodu, aby dohledali další upotřebitelné stopy, ale především zbraň, kterou útočník poškozené napadl,” uvedl Hulan.

Policisté si všimli kolemjdoucího muže, který se podobal hledanému. Když ho legitimovali, zjistili, že se jedná o dvaatřicetiletého Ukrajince. To odpovídalo výpovědi poškozených, podle nichž útočník mluvil s ruským přízvukem.

Vinu popíral

„Kriminalisté předvedli muže na policejní služebnu. Ten ale od začátku popíral jakoukoliv účast na této události, a pak přestal s kriminalisty komunikovat úplně. Nicméně zajistili, především z oděvu Ukrajince, celou řadu stop, které ale bylo nutné vyhodnotit znalci,” doplnil Hulan.

V úterý obdržela policie výsledky znaleckého zkoumání, které potvrdily, že na místě činu opravdu byl. „Na základě nejen těchto indicií zahájil vyšetřovatel proti zadrženému úkony trestního řízení pro trestné činy těžké ublížení na zdraví a výtržnictví,” doplnil Hulan.

Jeden z napadených stále zůstává s vážnými zraněními v nemocnici. Tam skončil i druhý člověk, na kterého muž zaútočil. Třetího ošetřili zdravotníci na místě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám