Hlavní obsah

Uřízneme ti prst, hrozili. Policie zadržela na Plzeňsku bandu vyděračů

Právo, ib
Plzeň

Zabijeme tě. Uřízneme ti prst. Podobným vyhrůžkám, ale také ranám a kopancům čelil v uplynulých dnech 24letý muž z Plzeňska, který se neměl k zaplacení dluhu. Nakonec se obrátil na policii, která skupinu vyděračů ve věku od 22 do 29 let pochytala.

Foto: Policie ČR

Policisté muže podezřelé z vydírání zadrželi, když si přišli vyzvednout požadovanou částku

Článek

„Mladého muže začala partička pěti osob vydírat 29. července,“ sdělila v úterý policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Večer za ním přijeli do firmy v obci na jižním Plzeňsku a požadovali osmdesát tisíc. „Zeptali se, zda má peníze, a když odpověděl, že ne, napadli jej pěstmi i kopanci. To jim ale nestačilo, muži vyhrožovali fyzickou likvidací nebo uříznutím prstu,“ uvedla Jelínková.

Zaplať, nebo se vrátíš do vlasti, vydírali podle inspekce pražští policisté cizince

Krimi

Vyhrůžky podpořili předvedením arzenálu nejrůznějších nástrojů i zbraní a jeden z útočníků nakonec hodil nešťastníkovi na hlavu úhlovou brusku. „Přitom křičel, že má na zaplacení tři dny. Jen už nepožadoval osmdesát, ale sto tisíc. Poté z místa odjeli,“ pokračovala Jelínková.

Muž střílel po autě na Lounsku. Rozbil zadní okno

Krimi

Vydíraný muž vše oznámil policistům a při druhé schůzce v obci blízko Plzně už asistovala zásahová jednotka. „Její členové využili momentu překvapení a vyděrače zadrželi, když si přišli vyzvednout požadovanou částku. Nezmohli se na sebemenší odpor a celá událost se obešla bez zranění,“ dodala Jelínková.

Čtyři aktéry zadrželi namístě, pátý se policii přihlásil sám. Jeden z mužů skončil ve vazbě, ostatní jsou vyšetřováni na svobodě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám