Hlavní obsah

Únavu za volantem chtěl řidič na Chrudimsku přepít vodkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř dvě promile alkoholu nadýchal řidič, který v pátek odpoledne havaroval mezi obcemi Chlum a Hlinsko na Chrudimsku. Příčinou byla únava, kterou se řidič snažil eliminovat nákupem lahve vodky, již obratem vypil. Nyní mu za jízdu pod vlivem návykové látky hrozí až tři roky vězení.

Foto: Policie ČR

Jízda s vodkou neskončila dobře.

Článek

Škoda Fabia havarovala v pátek krátce po patnácté hodině, řidič ve voze cestoval sám.

„Podle prvotních informací muž za volantem pravděpodobně usnul, následně prudce strhnul volant a sjel do příkopu, kde se otočil na střechu a poté ještě narazil do několika stromů,“ popsala incident policejní mluvčí Iveta Kopecká a dodala, že jednačtyřicetiletý řidič policistům na místě řekl, že se během své cesty z Prahy cítil unavený, proto si na čerpací stanici zakoupil láhev vodky, kterou vypil, a následně ve své jízdě pokračoval.

Řidič byl z místa nehody převezen do nemocnice. Špatný nápad se naštěstí tentokrát obešel bez tragického konce jak pro samotného řidiče, který vyvázl téměř bez zranění, ale i pro ostatní účastníky silničního provozu.

Muž na Brněnsku havaroval na babetě. Po pádu nadýchal přes 2,5 promile

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám