Hlavní obsah

Ujíždějícího řidiče na schodech zradila motorka, po svých už neutekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pronásledování motorkáře se spolujezdkyní mají za sebou pražští policisté. Řidiče nakonec chytli na schodech na Bertramku, kde jeho stroj nemohl vyjet. Motorka ani šofér neměli na silnicích co dělat a motorkář byl navíc pod vlivem drog.

BEZ KOMENTÁŘE: Motorkář chtěl ujet po schodech. MarněVideo: Policie ČR

 
Článek

„V neděli krátce před půl osmou ráno se policisté rozhodli zastavit motocykl, který byl podle policejních evidencí takzvaně v zániku, a na silnici tím pádem neměl co dělat,“ informovala ve čtvrtek mluvčí policie Iveta Martínková.

Motorkář nereagoval a rozhodl se pro rychlou jízdu hlavním městem. Přes Karlovo náměstí a Jiráskův most dojel až do Mozartovy ulice, kde se pokusil vyjet schody na Bertramku.

„Tam v polovině schodů havaroval. Ani to ho ale nezastavilo a před policisty se společně se spolujezdkyní dali na útěk. Policisté jim ale byli stále v patách a oba po několika metrech doběhli a zadrželi,“ konstatovala Martínková.

Během zběsilé jízdy jel řidič podle mluvčí několikrát na červenou a v protisměru. V ulicích byl naštěstí minimální provoz, a tak se nikomu nic nestalo.

Důvodů k ujíždění měl 32letý motorkář několik: technicky nezpůsobilá motorka, platný zákaz řízení a pozitivní test na pervitin. Muž je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Šestnáctkrát trestaný recidivista

„K tíži mu pak bude skutečnost, že se po pozitivním testu na drogy odmítl podrobit lékařskému vyšetření. Co se týče trestní minulosti, nejedná se o žádného začátečníka. V minulosti byl již šestnáctkrát soudně trestán za různorodou trestnou činnost, zejména majetkového charakteru,“ popsala mluvčí policistů.

Motorkáře pronásledovali policisté z tzv. pohotovostní motorizované jednotky (PMJ), kteří už tento rok mají za sebou 12 podobných zásahů.

„Ve všech těchto případech byli řidiči dopadeni a v sedmi z nich následně policisté zjistili, že jsou řidiči pod vlivem drog. Policisté v takových situacích v podstatě nemají na vybranou a nezbývá jim než řidiče pronásledovat a snažit se ho zastavit. Nikdy totiž neví, kdo sedí za volantem, co veze v zavazadlovém prostoru, proč policistům nezastavil a jaké protiprávní jednání spáchal předtím, než začal ujíždět. Pozitivní ale je, že oproti uplynulým rokům takových případů postupně ubývá,“ uvedl vedoucí PMJ Luděk Pleger.

Reklama

Výběr článků

Načítám