Hlavní obsah

Učitelce povolily nervy, dala žákovi pěstí

Právo, mp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Se zakrváceným a rozbitým nosem se minulý týden vrátil ze školy dvanáctiletý žák jedné z chebských škol. Do obličeje ho totiž pěstí udeřila jeho učitelka, které podle všeho nezvládla situaci a ztratila nervy. Případem se už zabývá i policie.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Učitelka ho uhodila pěstí poté, co se zastal spolužáka, kterého fyzicky napadla,“ uvedla matka žáka.

Incident se stal minulý týden cestou na výstavu Chebské dvorky. Jedno z dětí kantorce šláplo zezadu na patu. „Ta ho chytila za krk a silně zmáčkla. Můj syn se v tu chvíli ozval. „Co mu to děláte, nechte ho být.“ Učitelka se však ohnala a pěstí ho uhodila do nosu, až mu tekla krev. Byla i na chodníku, dosvědčili to jeho spolužáci,“ popsala matka s tím, že podle ní se nejedná o první incident zmíněné pedagožky. „Házela po dětech klíče, nebo je bila do žaludku,“ tvrdí matka.

Učitelka ve škole skončí

Případ má na stole chebská policie, matka totiž podal na učitelku trestní oznámení. „Věc prošetřujeme jako přestupek proti občanskému soužití, za což hrozí až třítisícová pokuta,“ řekla mluvčí chebské policie Martina Hrušková.

Učitelka, která je v důchodu, už na škole učit nebude. K poslednímu červnu jí končí smlouva na dobu určitou a vedení školy ji neprodlouží.

„Kluci trošku zlobili, učitelka ale situaci psychicky nezvládla, selhala a zvolila tu nejhorší variantu. Otočila se a vyrazila rukou sevřenou v pěst. Krev tam byla,“ potvrdil ředitel školy Pavel Tomáš.

Kantorka podle něj na škole už působit nebude a čeká ji i finanční postih.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám