Hlavní obsah

U vodní nádrže v Ostravě někdo odpálil výbušný systém

– Ostrava
Právo, Pavel Karban

Výbuch dřevěného domku, v němž bylo umístěno zařízení k regulaci hladiny vodní nádrže v Ostravě - Nové Vsi, prošetřují ostravští kriminalisté. Při výbuchu stavby, která připomíná kůlnu na nářadí, nebyl naštěstí nikdo zraněn. Škoda je 50 tisíc korun.

Článek

K destrukci objektu o rozměrech 6 x 2 x 2,5 metru, stojícího poblíž dálničního přivaděče a cyklostezky, došlo v pondělí 5. července asi 15 minut před třetí hodinou ranní.

„Dosud neznámý pachatel nebo pachatelé, aktivoval na dálku nástražný výbušný systém, který předtím umístil uvnitř objektu,“ popsala ve čtvrtek ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že výbuch nezpůsobil poruchu ani nezničil zařízení.

Objekt i zařízení patří společnosti, která se zabývá chemickou výrobou. „Po výbuchu byly části objektu rozmetány do okolí několika desítek metrů a z původní stavby zůstal jen dřevěný skelet. Došlo také k narušení střechy,“ uvedla Holčáková a dodala, že díky intenzivnímu prověřování v průběhu dvou týdnů kriminalisté zjistili množství informací, vedoucí k podezřelým.

„Kriminalisté například zjistili, že výbušný systém byl nejprve uložen do objektu a aktivován až z mostu dálničního přivaděče,“ doplnila Holčáková.

Policie hledá svědky

Podle policistů se v době výbuchu pohybovalo na místě několik podezřelých osob. Ty měly na místo přijet v autě. Kriminalisté už vyslechli svědky. Očekávají, že zásadní informace přinesou i výsledky znaleckých zkoumání chemických, pyrotechnických, mechanoskopických i biologických stop.

„Protože se jedná o místo, kde se pohybuje větší množství osob, žádáme další případné svědky o sdělení všech informací na lince 158,“ požádala policejní mluvčí. Policejní komisař již zahájil úkony trestního řízení pro trestné činy poškození cizí věci a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám