Hlavní obsah

U soudu na lůžku tvrdil, že je už rok ochrnutý. Teď ho zatkli kvůli distribuci drog

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Letos v březnu dorazil Pavel Trojan k plzeňskému soudu na lůžku a tvrdil, že už téměř rok nemůže kvůli vážné nemoci páteře chodit a zůstane už nejspíš do konce života ochrnutý. Minulé pondělí stejného muže zadržela policie, přičemž se pohyboval bez jakýchkoliv známek omezení. Soud ho poslal do vazby kvůli podezření, že patřil do drogového gangu, který ve velkém dovážel ze zahraničí suroviny a v Česku z nich pak vyráběl pervitin.

Oceánolog Roman Merma a Pavel Trojan před soudemVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Normálně se pohyboval. Nic neukazovalo na to, že by měl závažné zdravotní problémy,“ potvrdil zdroj, který s Trojanem přišel během zatýkání do styku.

Trojana v Plzni soudí za loupež, když společně s Romanem Mermou v prosinci 2016 vnikli do bytu drogového dealera a sebrali mu mobilní telefon a peníze.

„Vykopli dveře, a když se dostali dovnitř, Trojan opakovaně poškozenému nadával a křičel, kde má peníze a drogy. Poté oba obžalovaní muže fyzicky napadli, mlátili jej po celém těle teleskopickým obuškem. Poté z obývacího pokoje odcizili tři tisíce korun a mobilní telefon,“ stojí v obžalobě.

Přivezli ho na lůžku

Trojan přiznal, že v bytě s Mermou byli, ale ne kvůli drogám. „Šli jsme do bytu proto, že ten člověk okradl moji známou a já po něm chtěl, aby dluh doplatil. Představoval jsem si to tak, že mu vynadám a on se s ní nějak vyrovná. Jenže si to nenechal líbit, tak jsme se začali strkat a pak došlo i na nějaké facky,“ prohlásil Trojan, kterého tehdy k soudu přivezla sanitka upoutaného na lůžku. „Jsem v podstatě nepohyblivý a čekám na invalidní důchod. Stará se o mě přítelkyně,“ řekl soudu, který zatím v případu nerozhodl.

Podle policie patřil Trojan k lidem, které detektivové z Toxi týmu sledovali od začátku loňského roku. V organizované skupině měl mít na starosti distribuci léků s pseudoefedrinem vařičům pervitinu. Celkem v případu policisté obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy devět mužů ve věku 33 až 61 let a čtyři ženy od 25 do 34 let.

„Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili 44 kilogramů tablet a stovky litrů roztoku určeného k výrobě metamfetaminu,” uvedla policejní mluvčí Martina Korandová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám