Hlavní obsah

U Smržovky přejel ráno vlak člověka, zázračně vyvázl jen s odřeným nosem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smržovka

V tunelu u Smržovky na Jablonecku přejel v neděli ráno osobní motorový vlak chodce. Mladý muž si zřejmě ustlal v kolejišti. Měl obrovské štěstí vyvázl jen s odřeným nosem, přesto byl převezen na chirurgii jablonecké nemocnice, řekla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenka Markovičová. Nehoda se stala pět minut po sedmé ráno.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Muž jako zázrakem vyvázl z nehody ve zdraví.

Článek

"Na operační středisko bylo nahlášeno, že se pod vlakovou soupravou v tunelu nachází muž. Jak hasiči na místě zjistili, ležel v kolejišti pod zadní nápravou vlaku, zhruba 50 metrů v tunelu," popsala událost mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová. Hasiči muže zpod soupravy vytáhli, naložili na speciální nosítka a vynesli ven.

"Mladý muž jevil známky opilosti a na první pohled nebyla zřejmá žádná vážnější vnější poranění," dodala mluvčí hasičů.

Nehoda na dvě hodiny zastavila provoz na frekventované trati z Liberce do Krkonoš. Mezi Jabloncem a Smržovkou nahradily vlaky autobusy. Jak se muž do kolejiště dostal a další podrobnosti nehody, policisté vyšetřují. Podobně šťastně končí podle Martina Drápala z drážní inspekce sotva čtvrtina nehod na železnici. Jen každý desátý vyvázne jen s lehkým zraněním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám