Hlavní obsah

Na zaseknuté lanovce u Jihlavy uvízlo 28 lidí

• Aktualizováno

U sjezdovky v Lukách nad Jihlavou se ve středu odpoledne zasekla sedačková lanovka. V tu chvíli na ní bylo 28 lidí, z nichž deset byly děti. Dolů je dostali hasiči. Nikdo se nezranil.

Foto: Vysočina Kraje HZS / Facebook, ČTK

U sjezdovky v Lukách nad Jihlavou na Vysočině se 29. prosince 2021 zasekla sedačková lanovka. Bylo na ní 28 lidí, třetina děti. Dolů je dostali hasiči. Nikdo se nezranil.

Článek

Lanovka se zastavila krátce před 16:00. Uvízlé lyžaře dostali do bezpečí hasiči. Zasahovala tam jednotka profesionálních hasičů z Jihlavy a dobrovolní hasiči z Luk nad Jihlavou a Kamenice.

„Zásah trval hodinu a 50 minut, nikdo nebyl zraněný,“ uvedl Ondřej Vaněk, tiskový mluvčí skiareálu.

Při nehodě lanovky na Ještěd prasklo tažné lano

Krimi

Čtyřsedačková lanovka v Lukách nad Jihlavou je podle webu skiareálu dlouhá 550 metrů, s převýšením 94 metrů. Za hodinu může přepravit až 1400 lidí. Příčinou středečních problémů byla podle hasičů technická závada.

Podle Vaňka to nebyla vážná závada, lanovka je v provozu 10 let a má v pořádku všechny kontroly. „Je to nemilé, nicméně lanovka se jen zastavila, nikomu se nic nestalo. Příčinou byla s největší pravděpodobností vada malé součástky. Na odstranění závady se pracuje, hned zítra dopoledne plánujeme zkušební provoz bez lidí,” shrnul mluvčí. Pokud to situace umožní, provoz oblíbené sjezdovky by mohl být pro veřejnost obnoven už zítra odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám