Hlavní obsah

U Stodu na Plzeňsku se srazilo auto s kamionem, jeden mrtvý

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragická dopravní nehoda zablokovala v úterý večer hlavní tah z Plzně na Folmavu. U obce Stod se čelně srazil vůz značky Opel Zafira s nákladním autem. Řidič osobního vozu nehodu nepřežil.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Nehoda u obce Stod, kde se čelně srazil osobní vůz s kamionem.

Článek

„Šedesátiletý cizinec, řidič vozidla značky Opel Zafira, jel po silnici ve směru z Plzně na Domažlice a z dosud nezjištěných příčin došlo ke střetu s protijedoucím nákladním automobilem, které řídil muž narozený v roce 1968," řekla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Řidič opelu na místě zemřel, jeho spolujezdkyně je se zraněním v nemocnici. „Zdravotníci z místa nehody transportovali asi pětačtyřicetiletou ženu se zajištěnými dýchacími cestami a mnohočetnými zraněními na urgentní příjem fakultní nemocnice. Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem, lékař na místě konstatoval úmrtí,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„Silnice číslo 26 je v obou směrech neprůjezdná,“ doplnila Raindlová.

Policie odklání osobní i nákladní dopravu na objízdné trasy. Podle dopravních informací Ředitelství silnic a dálnic objíždějí osobní auta místo odbočením v Chotěšově přes Mantov a zpět do Stodu, pro kamiony může být objízdná trasa jednosměrná ve směru od Chotěšova přes Dobřany a přivaděč a Přeštice, v opačném směru ve Stodu v ulici Stříbrská na Lochousice a dálnici D5.

Kamiony ale nesmějí přejíždět přes železniční nadjezd, musí ho objet přes přejezd v Nádražní ulici.

Reklama

Výběr článků

Načítám