Hlavní obsah

U Hranic hořelo cirkusové vozidlo se lvy a tygrem

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hranice na Moravě

Oheň zachvátil v neděli večer na rychlostní komunikaci u Hranic na Přerovsku nákladní auto s přívěsem, v němž bylo převáženo pět cirkusových šelem - čtyři lvi a jeden tygr. Díky včasnému zásahu hasičů se zvířatům nic nestalo.

Článek

„K události došlo na dálnici zhruba tři kilometry za Hranicemi směrem na Ostravu. Oheň byl nahlášen na naše operační středisko ve 21.25 hodin. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Hranic a dobrovolní hasiči z téhož města, kterým se podařilo požár rychle zlikvidovat,“ řekla Právu v pondělí mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Hasiči již v průběhu zásahu kontaktovali ošetřovatele zvířat, správu a údržbu silnic a dálniční policii. Rychlostní komunikace musela být na zhruba půl hodinu uzavřena.

Příčinou nehody nákladního auta převážejícího šelmy byla technická závada na brzdovém systému.

FOTO: HZS Olomouckého kraje

„Podle vyjádření řidiče a následně majitelky cirkusu, která se dostavila na místo, byla zvířata v pořádku, nenadýchala se zplodin hoření,“ uvedla mluvčí. Vyšetřovatel vyčíslil škodu na 20 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na brzdovém systému.

Konec minulého týdne byl pro hasiče v Olomouckém kraji ve znamení záchrany zvířat nejen kvůli zásahu u Hranic. Již v pátek odpoledne vyprošťovali kočku, která na Mlýnské ulici v Litovli uvízla v odpadní rouře nad řekou Moravou. V noci ze soboty na neděli pak vytahovali v Oseku nad Bečvou psa, který spadl do zhruba tři metry hluboké díry.

Reklama

Výběr článků

Načítám