Hlavní obsah

U Čerčan se srazilo auto s motorkou, řidič auta nadýchal 2,7 promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čerčany

U Čerčan na Benešovsku se v pátek večer srazilo osobní auto s motorkou. Osmačtyřicetiletý motocyklista utrpěl vážná zranění, pomoc zdravotníků potřebovala i posádka osobního auta. Jednatřicetiletý řidič osobního vozu nadýchal přes 2,7 promile alkoholu, hrozí mu až čtyři roky vězení, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Michaela Richterová.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala kolem 18:30 na silnici třetí třídy poblíž Čerčan. Řidič osobního auta při předjíždění jiného vozidla najel do levého jízdního pruhu, kde se bočně srazil s protijedoucím motorkářem. „Motocyklista utrpěl vážná zranění, vrtulník ho transportoval do jedné z pražských nemocnic," uvedla Richterová.

V osobním autě cestovali dva dospělí a dítě, záchranáři po nehodě všechny převezli na vyšetření do nemocnice.

Motorkář bez helmy se po dvou nárazech zastavil o auto, v nemocnici zemřel

Krimi

Řidič podle policie usedl za volant pod vlivem alkoholu. „Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní sazba je od šesti měsíců do čtyř let," dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám