Hlavní obsah

Požár lakovny na Berounsku způsobil škodu za tři miliony

Beroun
Aktualizováno

Požár lakovny v Hořovicích na Berounsku v pátek způsobil škodu za zhruba tři miliony korun. Hasiče zaměstnal na několik hodin. V tiskové zprávě na svém webu to uvedli středočeští hasiči. Zraněn nebyl nikdo. Příčinu vzniku požáru zjišťují vyšetřovatelé.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár lakovny způsobil škodu za tři miliony

Článek

K požáru práškové lakovny v průmyslovém areálu Cintlovka v Hořovicích vyjížděli hasiči v pátek před 20:00. "Po příjezdu na místo velitel zásahu ihned požádal o posily," sdělil mluvčí hasičů Ladislav Holomčík. Protože oheň podle něj dále sílil a začal se rozšiřovat skrz střechu, byly povolávány postupně další jednotky. Postupně byl vzhledem k rozsahu události vyhlášen až třetí ze čtyř stupňů požárního poplachu.

Požár v Brně zničil čtyři auta

Krimi

Požár zasáhl dvě vnitřní lakovací haly. Hasiči museli zasahovat i z výškové techniky na střechu, pod kterou hořel uskladněný polystyrén. "Ze zasažené haly se povedlo vytáhnout svářecí soupravu s tlakovými lahvemi, které hasiči začali ihned ochlazovat proudem vody," doplnil mluvčí. Hasiči zřídili čerpací stanoviště vody u nedalekého rybníku a také vyklízeli materiál z hal.

Požár velkoskladu sena na Přerovsku způsobil škodu za 10 milionů

Krimi

Ve 21:20 už velitel zásahu snížil stupeň poplachu na druhou úroveň a začal odesílat některé jednotky hasičů zpět na základny. Krátce poté už byl podle hasičů oheň pod kontrolou a dál se nešířil. "Před půlnocí byl zásah ukončen a na místě byla ponechána dobrovolná jednotka obce Tlustice, která spolu s jedním příslušníkem z hořovické stanice a policejní hlídkou zajistila dohlídku do ranních hodin," uvedl mluvčí.

V sobotu bude podle Holomčíka pokračovat vyšetřování příčiny vzniku požáru. Předběžná škoda byla vyčíslena na tři miliony korun, ale před ohněm se podle mluvčího podařilo uchránit majetek zhruba za desetinásobek této částky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám