Hlavní obsah

Týrané dívky, uřezané hlavy zvířat. Svědek popsal dům hrůzy na Svitavsku, kde umučili mladíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohodlí

Doslova jako dům hrůzy se s přibývajícími informacemi k případu umučeného mladíka jeví statek v obci Pohodlí na Svitavsku, ve kterém měla dvojice obviněných mužů oběť před její smrtí věznit. Podle svědectví ze sousedství tam nacházela útočiště problémová mládež, a právě jeden ze zadržených byl v domě neomezeným vládcem, přičemž tam skupinka lidí věznila a trýznila dívky.

Video: Aktu.cz

 
Článek

Je krutým paradoxem, že se zrovna v obci s tak poklidným názvem, jako je Pohodlí, měl v jednom ze stavení odehrát krutý zločin. Svědectví z blízkého okolí ale naznačuje, že se klid a pohodlí místu skutečně vyhýbaly.

„Tady to bylo vždycky o průseru, říkal jsem, že to takhle dopadne,“ řekl reportérovi agentury Aktu.cz muž z bezprostředního sousedství.

Dům se od ostatních v obci liší navenek hned tím, že je kolem něj značný nepořádek, až místy dělá vybydlený dojem. Místní hovoří o tom, že to byl jakýsi squat.

Dvojice utýrala ve sklepě na Svitavsku uneseného mladíka

Krimi

„Sem jezdila taková sebranka. To, co lidi, rodiče zavrhli. Kluci, holky, děti. Chlastali a hulili trávu,“ zmínil soused.

Pozornost k obci, kde žije necelých tři sta lidí, přitáhl případ, o kterém v pondělí informovala policie.

Podle kriminalistů zemřel ve sklepě domu za zvlášť krutých podmínek 28letý muž, který loni v létě zmizel z jedné z obcí na Břeclavsku a bylo po něm vyhlášeno pátrání. Policie v únoru zadržela dvojici podezřelých (35 a 30), soud je pak poslal do vazby. Tělo oběti se zatím nenašlo.

Případ podle souseda přitom nemusí být ojedinělý a násilí v domě přičítal staršímu z obviněných, který dům užíval po odchodu svých rodičů.

„Toho bude víc, tady bylo holek, které ztřískal a měl je zavřené. Před rokem tady byla holka, zavřenou ji měl týden ve sklepě. Pak si pro ni přijeli její rodiče. Trýznil ji,“ vzpomněl muž s tím, že dívka byla tehdy vidět s výrazně pohmožděným obličejem.

Podezřelí z únosu zadrženiVideo: Policie ČR

Rodiče podezřelého muže podle souseda z domu již odešli poté, co se rozvedli. Matka se synem ještě měla nějakou dobu bydlet, ale nakonec z místa utekla. „Vyhrožoval jí smrtí a údajně ji i prohodil dveřmi,“ vypověděl soused.

Policie zasahovala na místě v minulosti podle souseda vícekrát a syn majitelů domu měl problémy se zákonem, byl i ve vězení. Vracel se ale do domu zpátky.

„Vždycky ho odvezli, ale pak se zase vrátil. Nikdo nechápal, co tady dělá,“ popsal svědek atmosféru strachu v sousedství.

Podobně hovořili rovněž kriminalisté. „Již v počátku prověřování této věci jsme zachytili poznatky, že starší obviněný měl v domě držet a fyzicky napadat další osoby. Měla tam platit jakási pravidla, kdy při jejich porušení měl přijít trest v podobě omezení pohybu, fyzického napadání a tak dále. Napadáni měli být jak muži, tak ženy,“ uvedla policie.

O druhém obviněném muž ze sousedství nevěděl, jak se v místě objevil, a spekuloval o tom, že se s hlavním podezřelým oba mohli poznat ve vězení.

Foto: Aktu.cz

Dům hrůzy na Svitavsku

K dokreslení dění kolem domu soused zmínil také situace, kdy obyvatelé zabíjeli zvířata.

„Třeba ovečky nebo prase. To byla hrůza, živému uřízli hlavu a támhle to dali na auto, třeba dva měsíce tam měli na kapotě uřezané hlavy,“ zmínil svědek a ukazoval na vraky aut za plotem v sousedství.

„Doufám, že už bude klid a že se tady za pár dní neobjeví,“ dodal soused.

Zemřela Nela Moravcová. Soused ji brutálně znásilnil a mučil, svůj příběh zveřejnila

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám