Hlavní obsah

Turisté vyrazili do Brna po dálnici D1. Daleko nedošli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špatnou cestu do Brna si zvolili v pondělí dva turisté. Na své putování si totiž vybrali dálnici D1 a šokovaní řidiči na ně brzy zavolali policejní hlídku. Muži dostali pokutu.

Turisté riskovali na dálnici.Video: Policie ČR

 
Článek

Policie uvedla, že mladí muži měli namířeno ze sousedního státu do Brna odstavným pruhem dálnice u Holubic. Po příjezdu hlídky na místo skončili cizinci za svodidly.

„Překvapené hlídce pověděli, že údajně vůbec netušili, že se nacházejí na nejvytíženější moravské dopravní tepně, kam mají chodci samozřejmě vstup přísně zakázán. Dálniční policisté s nimi jejich přestupek vyřešili na místě pokutou,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Foto: Policie ČR

Turisté riskovali na dálnici

Výši pokuty neuvedl, maximální sazba je však 2000 korun na místě. Mluvčí upozornil, že střety s chodci jsou na dálnici většinou smrtelné.

Koncem července například skončil smrtí střet staršího muže a náklaďáku na dálnici D1 poblíž Rousínova na Vyškovsku. Chodce nečekaně zachytil projíždějící nákladní vůz.

Kamion na D1 u Vyškova srazil chodce, ten na místě zemřel

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám