Hlavní obsah

Tomin končí jako šéf Grossovy inspekce

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mikuláš Tomin odchází z funkce ředitele Inspekce ministra vnitra. Vysoký státní úředník pozici opouští po téměř šesti letech z vlastní iniciativy. Konkrétní důvody však nesdělil.

Foto: Josef Zajíc

Ateliér pro děti a mládež: Staň se hercem! 17.8.2015. Člen činohry NDM Ivan Dejmal.

Článek

"Končím k 31. květnu. Je vůbec zázrak, že jsem takovou dobu na tomto postu vydržel. Teď je přesně čas odejít. Navíc se mi naskytla příležitost pracovat na místě, o které jsem už dříve stál," řekl v úterý Právu 64letý Tomin, který i nadále zůstane ve službách státní správy.

"Od podzimu bych měl působit jako styčný důstojník české policie v Bratislavě," uvedl Tomin.

Hledání nového ředitele

Sám svoji práci v čele inspekce hodnotí úspěšně. "Útvar se mi podařilo konsolidovat jak po personální, tak i odborné stránce. Získali jsme si důvěru mezi poctivými policisty, kteří nás upozorňovali na situace v resortu, které z jejich hlediska nebyly zcela v pořádku. Rovněž mě těší, že nám více fandí veřejnost," dodal Tomin.

Nástupce Tomina vzejde z výběrového řízení. "Nechci předvídat, kdo to bude. Doporučil jsem jednoho člověka, kterého zatím nebudu jmenovat. Jen doufám, že nový ředitel inspekce bude jmenován co nejdříve," uzavřel Tomin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám