Hlavní obsah

Taxikář neměl autosedačku a odmítl odvézt dítě s matkou. Dva muži jej napadli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lipník nad Bečvou

Dva muži napadli v sobotu večer v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku taxikáře poté, co odmítl odvézt ženu s malým dítětem. Neměl totiž dětskou autosedačku. Po napadení skončil v nemocnici. Novinky o tom v pondělí informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie. Ilustrační snímek

Článek

K napadení řidiče taxislužby podle ní došlo na ulici J. V. Sládka. Do taxikáře se pustili nejprve slovně dva muži a sprostě mu nadávali. Pak ho jeden z nich chytil za mikinu. Když se taxikář pokusil vysmeknout, mikina se mu roztrhla. Přitom mu vypadla z ruky sluchátka, která oba útočníci pošlapali, a taky mu spadl na zem služební mobilní telefon, který se poškodil.

„Při šarvátce se taxikáři ztratila i finanční hotovost, kterou měl v roztržené mikině, a od jednoho z agresorů dostal ránu pěstí do obličeje. Napadený skončil v nemocnici na ošetření,“ konstatovala Zajícová s tím, že útočníci si svoji zlost vybili i na vozidle, které poškodili.

„Oba skončili v poutech a na služebně, kde s nimi byly provedeny potřebné úkony a poté mohli oddělení svobodně opustit. Celková škoda, kterou způsobili, byla vyčíslena na 21 tisíc korun,“ podotkla Zajícová.

V jakém vztahu byli útočníci vůči matce s dítětem, které taxikář odmítl odvézt, policie neuvedla. „Policisté z místního oddělení případ prověřují pro podezření spáchání tří trestných činů, a to výtržnictví, ublížení na zdraví a poškození cizí věci,“ doplnila policejní mluvčí.

Z napadení v Jablonci nad Nisou je dvojnásobný pokus o vraždu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám