Hlavní obsah

Tati, neboj, je u nás. Policie prověřuje debatu pod článkem o uprchlém vězni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek
Aktualizováno

Policisté, kteří v Moravskoslezském kraji pátrali po uprchlém vězni, se nově zabývají také diskuzí na sociálních sítích. Po zveřejnění informací o případu v médiích se totiž na internetu objevily vzkazy uprchlíkovi, které se tváří, že jsou od jeho rodiny, dokonce i se zmínkou, kde se má nacházet. Zda jsou pravé, bude předmětem prověřování.

Foto: Novinky

Vězeň uprchl z Frýdku-Místku

Článek

Policisté od středy pátrali po uprchlém vězni Martinu Demelovi (ročník 1992), který si odpykával trest za majetkovou trestnou činnost ve věznici v Ostravě-Heřmanicích. Muž utekl z pracoviště v ulici Pionýrů ve Frýdku-Místku, kde byl spolu s dalšími vězni zaměstnán. Muž byl vypátrán ve čtvrtek po poledni mezi bezdomovci v Opavě.

„Drž se, máš svůj rozum a já tady budu pořád pro tebe,“ napsal uživatel Facebooku, který tvrdí, že je otec uprchlého vězně.

Policie našla uprchlého vězně

Krimi

Komentář se objevil v diskuzi pod příspěvkem na facebookovém profilu České televize Události Ostrava.

„Tati, neboj, je u nás,“ reagovali vzápětí na zmíněný komentář další uživatelé Facebooku, jejichž název společného profilu odpovídá příjmení uprchlíka.

Zda se příspěvky, zejména ten, který naznačuje současné místo úkrytu vězně, zakládají na pravdě, prověřuje policie.

„Věnujeme se veškerým poznatkům, které by mohly vést k vypátrání,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Kateřina Kubzová.

Hledaný muž se před nástupem do káznice pohyboval podle policie převážně na území města Opavy, kde se dopouštěl trestné činnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám