Hlavní obsah

Svlečený opilec se v Praze vrhnul na policistu, škrtil ho a hrozil mu zabitím

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poté, co pražští městští strážníci v noci na středu předali opilého řidiče auta do rukou policistů a pokračovali v kontrole Karlova náměstí, pasoval se do role mstitele jeho stejně opilý spolujezdec. Vysvlečený do půl těla na hlídku zaútočil a vyhrožoval strážníkům smrtí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál kolem jedné hodiny ranní na Karlově náměstí v centru metropole. Strážníci zastavili vozidlo, s nímž se předtím jeho posádka postavila doprostřed křižovatky. Čtyřiačtyřicetiletý řidič následně odmítl dechovou zkoušku, a tak se strážníci obrátili na pomoc Policie ČR.

Už v tu chvíli začal spolujezdec slovně napadat městské strážníky. Když si pak případ převzala policie, spolujezdec dohnal strážníky, kteří pokračovali v kontrolní činnosti. „Muž přistoupil ke služebnímu vozidlu, prudce otevřel dveře u spolujezdce a začal strážníky verbálně napadat slovy: ‘Vy zku***syni zas**ný, rozbiju vám držky’,“ uvedla mluvčí městské policie Jana Přikrylová.

Muž poté popadl jednoho ze strážníků a pokusil se jej vytáhnout z vozu. Když byl vyzván, aby se uklidnil, vysvlékl se do půl těla, vrhnul se na strážníka a začal ho škrtit. Neustále přitom strážníkům vyhrožoval, že je zabije.

„Strážníci agresivního opilého muže zpacifikovali až za použití donucovacích prostředků. Pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu ho omezili na osobní svobodě a celou věc předali Policii ČR,“ doplnila Přikrylová.

Opilému řidiči zastaveného vozu naměřili policisté 2,8 promile alkoholu v krvi.

Reklama

Výběr článků

Načítám