Hlavní obsah

Svátky neřeší. Noční konflikty taxikářů s řidiči Uberu musela řešit policie

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik policejních hlídek, včetně pořádkové jednotky, vyjíždělo v noci na neděli do centra Prahy, kde se dostali do konfliktu pražští taxikáři s řidiči Uberu. Taxikáři lepili na auta Uberu letáky, nakonec jim v tom museli bránit i přivolaní policisté.

BEZ KOMENTÁŘE: U konfliktu mezi taxikáři a řidiči Uberu zasahovala v Praze policieVideo: Novinky

 
Článek

"Mohu potvrdit, že jsme takovouto situaci řešili. Zhruba patnáct minut po půlnoci jsme na tísňové lince přijali hned několik oznámení o takovýchto konfliktech," řekl Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Taxikáři a jejich příznivci lepili na přijíždějící auta řidičů Uberu letáky. Do ulice V Kolkovně vyjelo několik policejních hlídek, včetně družstva speciální pořádkové jednotky. Až té se podařilo celou situaci uklidnit, a to tak, že se policisté z této jednotky postavili mezi obě znesvářené strany.

"Pokud se schylovalo k nějakému protiprávnímu jednání, tak se mu policistům podařilo včas zabránit," doplnil Hulan s tím, že policisté se celou věcí nijak dál nezabývají.

Jak zjistil reportér Novinek na místě, policistům se podařilo situaci uklidnit. Zhruba hodinu po půlnoci již k žádným konfliktům nedocházelo.

Reklama

Výběr článků

Načítám