Hlavní obsah

Surovými útoky na manželku si důchodce vybíjel vztek, stíhají ho za týrání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

První facku dostala od manžela před 12 lety. Později už surové útoky 70letého seniora na jeho o tři roky mladší partnerku byly téměř na denním pořádku. Vše vyvrcholilo před několika týdny, kdy senior ve vzteku ženu skoro půl hodiny držel pod krkem a mlátil ji pěstmi do hlavy. Policisté ho nyní obvinili ze zločinu týrání osoby žijící ve společném bydlí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Právo o případu informovala šéfka klatovských žalobců Jiřina Vítovcová s tím, že muži hrozí až osm let vězení.

Dvojice spolu žije od roku 1975 a mají spolu dvě děti. Podle svědků z okolí rodiny se už od počátku choval obviněný muž k manželce nadřazeně a rozkazoval jí, jako by byla jeho služka. Žena se před ním často musela schovávat v kotelně. „Je to sprostý hulvát, který si nebere servítky. Má výbušnou povahu, rozčílí se i kvůli úplné maličkosti. Když byla jeho manželka po ruce, tak si na ní vybil zlost,“ popsal situaci blízký člen rodiny s tím, že z něj žena měla strach a raději mu neodporovala.

Útočil i třikrát týdně

Vyšetřovatelé dopěli k závěru, že se důchodce vůči ženě dopouštěl fyzického násilí po delší dobu. „Kromě bezdůvodného bití ji ponižoval, urážel a různými zákazy se jí snažil sociálně izolovat,“ konstatovali policisté.

Sama poškozená popsala, že v posledních třech letech na ni manžel útočil dvakrát i třikrát týdně. „Napadení vždy začal nadávkami, že jsem kráva, kurva  a pí… Pak  následovaly  rány pěstí do hlavy a kopance do zadku. Někdy mě chytil za čelist a mačkal ji. Jednou mě také skopnul ze schodů z půdy,“ vypověděla žena.

Muž dostal čtyři roky vězení za bití manželky a napadení souseda

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám