Hlavní obsah

Strážníci zachraňovali psa s naraženou trubkou na hlavě

Koncem minulého týdne vyjížděli brněnští strážníci do Nového Lískovce k zatoulané fence, která se v tamní zahrádkářské kolonii dostala do velkých nesnází. Na hlavě měla naraženou přibližně půlmetrovou plastovou trubku, která ji pevně obemykala od krku až k čenichu a ještě několik centimetrů přečnívala.

Strážníci chytali psa, který měl na hlavě naraženou plastovou rouruVideo: Městská policie Brno

 
Článek

Zmateného a silně vystresovaného zvířete si všimli místní lidé, kteří se obrátili na linku 156. „Strážnice odchytové služby se společně s místní hlídkou městské policie prodírala náletovými dřevinami, a nakonec se jí podařilo plachou fenku zajistit odchytovou tyčí. Strážníci se potom zvířeti pokusili co nejrychleji ulevit, rouru však nebylo možné odstranit ani mírným tahem, ani s použitím kleští,” uvedl k případu mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Přibližně šestiletého, středně velkého psa proto odvezli na veterinární kliniku. „Odborníci mu po podání zklidňujících medikamentů novodurovou trubku sejmuli. Použít k tomu museli značné množství vazelíny. V narkóze mu následně ošetřili i pořezanou zadní tlapu. Po probuzení strážníci fenku převezli do péče útulku městské policie,“ dodal mluvčí.

Pes je podle něj ve velmi dobrém fyzickém stavu, je dobře živený a je patrné že se o něj někdo dobře staral. „Není proto vyloučeno, že si psa, který je v pořádku, brzo někdo z útulku vyzvedne,“ dodal Ghanem.

Reklama

Výběr článků

Načítám