Hlavní obsah

Stopařku svázal a držel ve sklepě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STRAKONICE

Svázaná a v neznámém sklepě ve středu skončila dvacetiletá dívka studující ve Volyni. Zřejmě si chtěla ušetřit peníze i čas na cestu do Týna nad Vltavou, proto stopovala. Aniž to tušila, nasedla do fordu řízeného mužem, který se jí chystal unést a znásilnit.

Foto: Karel Štěpán, www.photostepan.cz

Noční snímek slavnostně nasvíceného nelahozeveského zámku má skvělou atmosféru přímo vybízející k návštěvě.

Článek

"Řidič dívce nabídl, že jí odveze do Týna nad Vltavou. S dívkou však odjel do Písku, kde ji na osamělém místě násilím přinutil k přesednutí do zavazadlového prostoru jeho vozidla," informoval dnes mluvčí jihočeské policie Dušan Klícha.

Studentka patrně neměla mnoho šancí, protože jí na rukou a nohou svázal obojkem a gumovým upínacím lanem. Muž pak pokračoval v cestě a dojel až ke svému domu v Březnicích na Příbramsku. Studentku zavřel do sklepa a vyhrožoval jí násilím. Dokonce se ji pokusil znásilnit, ale oběť se bránila tak urputně, že ji raději nechal být.

Ze sklepa se jí podařilo utéct

"Zadržená dívka využila kolem půl čtvrté odpoledne chvíli, kdy pachatel odešel z domu. Vykopla sklepní dveře a podařilo se jí utéct. Pak vše nahlásila na policii," pokračoval Klícha.

Policisté neváhali, pro sedmatřicetiletého násilníka si došli a zavřeli ho do cely předběžného zadržení. Následně ho obvinili z trestných činů vydírání, pokusu o znásilnění a krádeže, neboť dívce sebral mobilní telefon a boty.

Muži hrozí u soudu až osmiletý trest vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám