Hlavní obsah

Spolujezdce nechal po nehodě umírat, přednost dal psovi

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Místo poskytnutí pomoci těžce zraněnému spolujezdci sháněl doktora pro psa. Tak se měl podle obžaloby zachovat Alexandr Černý po dopravní nehodě loni v červenci na Tachovsku. Šestatřicetiletý muž tehdy pod vlivem alkoholu a kokainu nezvládl řízení a narazil do stromu. Spolujezdec na zadním sedadle na následky zranění v nemocnici zemřel.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Alexandr Černý u soudu

Článek

Za usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí první pomoci a přechovávání omamných látek se v pondělí začal zpovídat před Krajským soudem v Plzni.

„Jako řidič, který dopravní nehodu způsobil, se bezprostředně po ní dostatečně nepřesvědčil, zda a případně jaká zranění spolucestující při nehodě utrpěli,“ uvedl státní zástupce s tím, že místo toho obžalovaný zjišťoval zranění svého psa.

„Následně pak přesvědčil řidiče jednoho z vozidel, které u nehody zastavilo, aby jej i s psem odvezl k veterinárnímu lékaři,“ dodal žalobce.

Černý tvrdí, že byl po nehodě v šoku a zmatený. Podle svých slov ale viděl, že oběma zraněným spolujezdcům se snaží pomoci řidiči, kteří u nehody zastavili.

Kromě chování po nehodě čelí Černý ještě obvinění, že obchodoval s drogami. Z obžaloby vyplývá, že na Tachovsku prodával kokain.

Reklama

Výběr článků

Načítám