Hlavní obsah

Společnost, která si půjčila havarovanou Charouzovu cessnu, žádá o kontrolu

Novinky, pst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Time Air, jejíž let z Prahy do švédského Karlstadu skončil 14. února krátce po startu pádem Cessny 550 na německém území, přerušila všechny lety a žádá o prověření bezpečnosti provozu. Německý Spolkový úřad pro vyšetřování leteckých nehod zjistil, že havárii předcházel zakázaný akrobatický manévr. Dvoučlenná posádka pád letadla nepřežila.

Článek

"Na základě předběžných výsledků vyšetřování únorové nehody letadla Cessna 550 společnost Time Air oznámila Úřadu pro civilní letectví, že přeruší obchodní lety a provozovaná letadla podrobí objektivní prohlídce. Cílem kontroly je potvrdit, že letadla byla v minulosti používána pouze ve standardních letových režimech a že nehoda byla způsobena osobním selháním posádky," oznámil Novinkám mailem ředitel společnosti Martin Pražský.

Obnovení obchodních letů předpokládá společnost v horizontu dvou týdnů.

Společnost tak okamžitě reagovala na doporučení německé strany, která navrhuje českému úřadu kontrolu dodržování předpisů a kultury bezpečnosti leteckého provozu.[celá zpráva]

Firma Time Air si letadlo Cessna 550 zapůjčila od podnikatele Antonína Charouze. Stroj patří k nejrychlejším malým letadlům. Je vybaven dvěma proudovými motory a může dosáhnout rychlosti až 770 km/h.

Foto: David Altner, ČTK

Vyšetřovatelé zkoumají trosky letadla, které se zřítilo u česko-německých hranic.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám