Hlavní obsah

Soudce se chtěl Nečesanému pomstít, myslí si jeho babička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Babička Lukáše Nečesaného, zproštěného obžaloby z pokusu o vraždu kadeřnice, v pátek u Obvodního soudu pro Prahu 2 popisovala, jak trestní stíhání změnilo jejímu vnukovi život. „Zničilo mu to život,“ uvedla. Nečesaný za své šestileté stíhání po státu požaduje bezmála 19 milionů korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lukáš Nečesaný (archivní foto)

Článek

Podle babičky Nečesanému nálepku stíhaného pro vraždu, i přes zprošťující verdikt, nikdo neodpáře. „Změnil si jméno, aby měl větší šanci sehnat práci,“ řekla žena. Nečesaný si kvůli trestnímu stíhání vzal jméno manželky.

Nečesaný chce po státu 20 milionů za nezákonné stíhání. V dohodě by šel i pod polovinu

Krimi

Nečesaný strávil za mřížemi vazební cely dva roky, až po zásahu Nejvyššího soudu byl z vazby propuštěn. „Abnormálně vyspěl díky tomu vězení,“ popsala babička změnu vnukova chování. Na druhou stranu podotkla, že je Nečesaný od té doby spíše ustrašený. Ve vězení si údajně chtěl třikrát sáhnout na život, nakonec se ale prý „zkoncentroval a neudělal to“.

Nečesaný utajeně vypovídal u soudu o svém životě. Chce odškodné skoro 19 milionů

Krimi

Kvůli dopadům stíhání také prý odmítá jezdit za babičkou do Hořic. Bojí se prý reakcí lidí. V minulosti na něj prý pokřikovali, že je vrah.

„Víru v justici už mi nikdo nevrátí. Já jsem s ním byla doma, já to věděla na sto procent, že to udělat nemohl,“ prohlásila žena. „Soudce se mu chtěl pomstít na celý život,“ uvedla, další konkrétní podrobnosti už však neuvedla.

Nečesaný je volný. Po šesti letech a čtrnácti rozhodnutích

Krimi

Nečesaný podle obžaloby zaútočil v roce 2013 na kadeřnici v Hořicích na Jičínsku. Krátce před koncem pracovní doby tehdy dvacetiletý student údajně vešel do kadeřnictví, několikrát praštil ženu do hlavy polenem, vzal jí deset tisíc z tržby a odešel.

Hradecký krajský soud v případu postupně vynesl pět rozsudků. Nejprve Nečesaného dvakrát uznal vinným a uložil mu 16 let vězení, odvolací vrchní soud mu trest snížil na 13 let. Nečesaný strávil za mřížemi, kam postupně zamířil hned dvakrát, celkem 1,5 roku, pokaždé se ale po zásahu Nejvyššího soudu dostal na svobodu.

Po nařízené výměně soudního senátu nakonec padly opakovaně zprošťující rozsudky, přičemž ten poslední před dvěma lety v březnu pražský vrchní soud potvrdil.

Po státu Nečesaný žádá 20 milionů korun, resp. 18,8 milionu, protože ministerstvo už mu 1,2 milionu vyplatilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám