Hlavní obsah

Soud rozhodl o pozorování Škrlové, ale neřekl jak

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Krajský soud v Brně rozhodoval v pondělí na neveřejném zasedání o stížnosti proti nařízenému pozorování duševního stavu Barbory Škrlové. Jak ale bylo rozhodnuto o ženě, která se vydávala za třináctiletou Aničku a Adama, soud zatím neoznámil.

Článek

Podle mluvčí soudu Miroslavy Sedláčkové totiž před zveřejněním rozhodnutí musí všechny zúčastněné strany obdržet písemné vyhotovení rozsudku.

„Vzhledem k tomu, že šlo o neveřejné zasedání a navíc jde o věc osobního stavu, respektujeme právo účastníků dozvědět se verdikt soudu prostřednictvím doručení písemného vyhotovení rozhodnutí, nikoli z médií,“ dodala mluvčí.

Rozhodnutí soudu neznal ani advokát Škrlové Richard Novák. „Volal jsem na soud, ale po telefonu mi nic neřekli, budu tam muset ráno osobně zajít,“ poznamenal advokát.

Právník: Škrlová se spolupráci se znalci nebránila

"Ona se té spolupráci se znalci ani v minulosti nebránila, jak všichni mylně tvrdí," uvedl právník.

Škrlové prý pouze vadilo, že nebyla před prvním posezením s psychiatrem poučena o tom, že policie žádá odborné posudky k jejímu duševnímu zdraví. Pozorování nařídil soudce městského soudu v Brně Tomáš Kurfiřt.

Odborníci by měli zjistit, zda je Škrlová trestně odpovědná, a jestli tedy může být potrestána za to, že se vydávala v Klokánku za dívku Aničku a tím mátla úřady. Hrozí jí za to dva roky vězení.

Pokud nebude Škrlová příčetná, byla by pro kriminalisty její výpověď ke kuřimskému případu týraných chlapců bezcenná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám