Hlavní obsah

Soud řeší vraždu osmnáctiletého Němce

Novinky, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

U Krajského soudu v Českých Budějovicích začalo v úterý projednávání vraždy osmnáctiletého mladíka z německého Waldkirchenu, jehož tělo bylo nalezeno loni v červenci u Bavorova na Strakonicku. Z vraždy je obžalován jednatřicetiletý Andrej Glaser, německý občan původem z Kazachstánu.

Foto: Jana Matějíková

I/48 ul. Hlavní

Článek

Nyní mu hrozí 12 až 15 let vězení, popřípadě i výjimečný trest. Matka oběti požaduje jeden milión korun jako náhradu škody za morální újmu.

Státní zástupce Barnabáš Liška viní Glasera z toho, že "16. července loňského roku u obce Bavorov úmyslně zasáhl dvěma ranami do hlavy a jednou do hrudi z pistole ráže 7,65 milimetrů Lukase Udelka, který v důsledku svých zranění na místě zemřel".

Podle obžaloby jednal Glaser s cílem zmocnit se majetku poškozeného, konkrétně osobního automobilu a mobilního telefonu.

Verze obžalovaného

Obžalovaného zadrželi policisté tři dny po činu v Praze. Glaser tvrdí, že nevraždil a k soudu přišel s verzí o neznámých mužích ve dvou vozech, s nimiž se měl Udelko setkat z jemu neznámých důvodů na už zmíněném místě. Byl prý požádán, aby s jedním z nich dojel k benzinové stanici pro pivo a když se vrátil, byl už jeho přítel mrtev.

"Jeden z nich mi hodil pistoli pod nohy. Smál se a říkal: Vem si to, stejně jsou tam vaše otisky prstů. Hrozil mně i mé rodině a pak všichni odjeli," sdělil soudu Glaser.

Dál prý jednal se strachem a v panice. Proto nic nenahlásil policii. Jednání bude pokračovat do čtvrtka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám