Hlavní obsah

Soud projedná obžalobu mladíka, který měl matku umlátit hokejkou

Praha

Hokejkou na pozemní hokej měl podle obžaloby napadnout a posléze uškrtit svou třiapadesátiletou matku v rodinném domě v pražské Hostivaři její vlastní syn. Tragédie se odehrála loni v září a motiv byl údajně zištný. Mladý muž, se kterým začne soud příští pondělí, si nakonec měl z domku odnést čtyřicet korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena zemřela loni 4. září nad ránem ve své ložnici v řadovém domku, který stojí v Šafářově ulici v Praze 10. Obžaloba tvrdí, že oběť napadl její syn, kterého policisté dopadli několik hodin poté. Na matku prý zaútočil hokejkou a také dalším nástrojem, který se kriminalistům nepodařilo zajistit. Ženě způsobil sečné rány v obličeji, zlomeniny lebky a obou čelistí, krvácení do mozku a zlomeninu ruky.

Extrémní brutalita

„Útok vedl s extrémně vysokou mírou brutality a takovou intenzitou, že způsobená zranění vystavila poškozenou bolestem za hranicí snesitelnosti," uvedl žalobce. Poté prý mladík ženě omotal kolem krku šálu a uškrtil ji. Matčino tělo pak odvlekl na půdu domu, vzal její kabelku a odešel.

Podle justiční databáze začne soud kauzu projednávat v pondělí 10. března. Za zištnou a zvlášť surovou vraždu hrozí pachateli 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest včetně doživotí.

Reklama

Výběr článků

Načítám