Hlavní obsah

Soud přiřkl brankáři Cagašovi šest let vězení

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Bývalého extraligového a reprezentačního hokejového brankáře Pavla Cagaše poslal v úterý ostravský krajský soud na šest let do vězení kvůli úvěrovému podvodu z roku 1994. Soud tak potvrdil svůj první totožný verdikt z roku 2003. Obžalovaný se tehdy proti rozsudku odvolal, Vrchní soud potom vrátil případ zpět k projednání do Ostravy. Spolu s Cagašem mají podle soudního verdiktu skončit ve vězení jeho další dva společníci v podnikání.

Článek

V roce 1994 Cagaš s dalšími lidmi koupil za 39 miliónů budovu bývalé tkalcovny v Hlinsku. Nemovitost měla sloužit jako zástava, odhadce její hodnotu určil na 48 miliónů korun. Peníze obžalovaným poskytla Česká spořitelna, které ale podnikatelé úvěr nespláceli. Skutečná hodnota budovy, která byla v dezolátním stavu, ale činila pouhých pět miliónů korun.

Podle soudu obžalovaní nikdy nechtěli podnikat a dům za několik týdnů prodali další osobě, která se nyní zdržuje na neznámém místě v USA. Rozsudek zatím není pravomocný, obhájci se proti němu na místě odvolali. Nikdo z obžalovaných se k soudu nedostavil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám