Hlavní obsah

Soud osvobodil muže stíhané za distribuci drog

Novinky, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Dva muži, obžalovaní z prodeje drog, odešli ve čtvrtek od Krajského soudu v Plzni očištěni. Soud neprokázal, že se 54letý Miroslav Šedivec a 45letý Ivan Kubát vědomě účastnili před čtyřmi lety převozu téměř sedmi kilogramů heroinu do zahraničí.

Foto: Kaertner Werbung Franz Gerdl
Článek

V případu jsou obžalováni čtyři muži. Podle obžaloby spolu s dalšími neznámými lidmi zorganizovali převoz několika kilogramů drog. Zásilka uschovaná ve čtrnácti balíčcích v osobním autě peugeot zřejmě měla skončit v Itálii.

Auto převezl Kubát z Prahy do Chrástu v říjnu 1999, kde jej předal Šedivcovi. Státní zástupce se domnívá, že druhý z mužů měl za úkol vůz s drogami dostat přes hranice. Šedivec však byl v Železné Rudě i se zásilkou zadržen. Kontrola jeho automobilu celníky přitom nebyla náhodná, neboť vůz byl na základě telefonických odposlechů sledován.

Nedostatek důkazů

"Senát byl při rozhodování ve velmi složité situaci, neboť jak Kubát tak Šedivec popírali jakoukoli účast na obchodu s drogou. Jediným vodítkem bylo, že den před odjezdem do SRN půjčil Šedivec automobil Kubátovi, který jel do Prahy za svou sestrou. Stěžejními důkazy pro státní zástupkyni přitom byly jen odposlechy telefonických hovorů. Přitom ale ani jediný neproběhl mezi Kubátem a Šedivcem," uvedl v odůvodnění předseda senátu Jan Špeta. Senát tak nemohl na základě nedostatku důkazů vynést jiný než zprošťující verdikt. Rozsudek zatím nenabyl právní moci, neboť státní zástupkyně si ponechala lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám