Hlavní obsah

Soud bude opět řešit dvojnásobnou vraždu v Přerově, těla se zatím nenašla

Přerov

Případ dvojnásobné vraždy manželů z Přerova, jejichž těla se dosud nenašla, se vrací na krajský soud. Vrchní soud v Olomouci v těchto dnech zrušil v neveřejném jednání rozsudek krajského soudu, který Pavla Nárožného společně s jeho matkou Hanou zprostil obžaloby z vraždy. Uvedl to mluvčí Vrchního soudu Petr Angyalossy.

Foto: Petr Marek, Právo

Hana Nárožná a její syn Pavel přicházejí ke Krajskému soudu v Olomouci.

Článek

Soud se bude případem znovu zabývat v květnu. Hana Nárožná už se nového projednání nedočká, v lednu zemřela.

"Vrchní soud v neveřejném zasedání rozsudek zrušil a vrátil k novému projednání a rozhodnutí krajskému soudu. Důvody rozhodnutí zatím nemohu komentovat, krajský soud to dostal teprve v pátek a nyní jej rozesílá," uvedl mluvčí soudu Angyalossy.

Podle něj se odvolací soud případem zabýval v neveřejném zasedání proto, že nebyly splněny zákonné podmínky pro projednání ve veřejném zasedání. "Je potřeba vyjasnit některé otázky, které nebylo možné odstranit ve veřejném zasedání," doplnil mluvčí soudu.

Soudce krajského soudu Vladimír Hendrych již rozhodnutí odvolacího soudu obdržel. "Bylo to vráceno kvůli jinému obsáhlejšímu hodnocení důkazů. Termín máme nařízen na 24. května," řekl Hendrych. Státní zástupkyně Alice Zatloukalová, která odvolání podávala, rozhodnutí odvolacího soudu dnes nechtěla komentovat s tím, že jej dosud nemá k dispozici.

Dva roky ve vazbě

Rozhodnutí Vrchního soudu oddálí projednání u přerovského okresního soudu, který řeší, zda pohřešované manžele prohlásí za mrtvé. Důležité je to například pro dědické řízení, ve hře jde mimo jiné o rodinný dům po zemřelých, kam se obžalovaný Nárožný po zprošťujícím rozsudku nastěhoval. "Jednání mám přerušeno do pravomocného rozhodnutí v této věci, znamená to určitě zdržení," řekl předseda soudu Jan Novák.

Manželský pár zmizel v listopadu 2009. V jeho domě a garáži zůstaly jen krvavé stopy. Podle experta surový útok pachatelů v jejich domě nemohli na základě nalezených stop bez lékařské pomoci přežít. Podle žalobkyně obžalovaní manžele zavraždili, jejich těla naložili do osobního auta a odvezli na neznámé místo. Svědčily proti nim například jejich pachové stopy v autě zavražděných či svědectví souseda, který prý Nárožného viděl v osudnou noc za volantem. Doklady a platební karty zavražděných navíc po čase nalezli exekutoři v klavíru Nárožné.

Nárožný se svou matkou, kteří ve vazbě strávili více než dva roky, svou vinu po celou dobu procesu popírali. Podle soudce Hendrycha se neprokázalo, že by čin spáchali. Zároveň však uvedl, že podle senátu oba mají s vraždou něco společného. Po tělech manželů policisté stále pátrají.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám