Hlavní obsah

Sobotní sedmihodinovou uzavírku D35 má na svědomí opilec v kamionu. Usnul za volantem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod vlivem alkoholu byl řidič (39) kamionu, který v sobotu havaroval na dálnici D35 mezi Olomoucí a Ostravou. Kvůli překládce nákladu musela být dálnice na sedm hodin uzavřena. Muž cizí státní příslušnosti při jízdě usnul za volantem. Právo o tom v pondělí informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Policie ČR

Řidič kamionu za volantem usnul. Před jízdou požil alkohol

Článek

K nehodě došlo ráno na 278. km dálnice. „Řidič nákladní soupravy se dostatečně nevěnoval řízení, vlivem únavy usnul, plynule přejel z dálnice vpravo do travnatého porostu a keřů, kde havaroval,“ uvedl mluvčí.

Řidič si podle něj stěžoval na bolest hlavy, a proto byl převezen do nemocnice v Olomouci. Vyšetřením však u něj nebylo zjištěno žádné zranění. „Policisté cizince podrobili dechové zkoušce na alkohol. Muž při ní nadýchal 0,99 promile alkoholu a k požití alkoholu před jízdou se doznal,“ konstatoval Hejtman.

Foto: Policie ČR

Řidič kamionu za volantem usnul. Před jízdou požil alkohol.

Dálniční úsek na Ostravu byl mezi 276. a 281. km z důvodu vyproštění vozidla a přeložení nákladu, ocelových trubek a strojů, od 10. do 17. hodin uzavřen. Škoda se celkem vyšplhala na 290 tisíc korun, z toho 250 tisíc korun na vozidle.

„Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a uložili mu kauci 20 tisíc korun,“ doplnil policejní mluvčí s tím, že okolnosti nehody jsou dále předmětem šetření.

Na dálnici D35 spadl z vleku bagr

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám