Hlavní obsah

Sníh trápí sever Čech, u Jablonce boural autobus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravu v Libereckém kraji začíná komplikovat sněžení, které přišlo během dopoledne od západu. Obtížně sjízdná je i hlavní silnice mezi Novým Borem a Českou Kamenicí, která je součástí tahu z Liberce do Děčína, řekla mluvčí krajské policie Vlasta Suchánková. V obci Janov nad Nisou na Jablonecku se navíc srazil autobus MHD s terénním automobilem, v němž se zranili tři lidé.

Foto: Žlábková Ludmila, Právo

Nehoda v Jablonci

Článek

Nehodě v Janově se stala zhruba ve 14.30, autobus s terénním autem se srazily v zatáčce u kostela. "Jsou tam hlášené tři zraněné osoby. Zřejmě jde o posádku toho džípu a poranění jsou spíše lehčího charakteru," řekla mluvčí krajské záchranky Lenka Markovičová.

V Harrachově spadl přes elektrické vedení u fotbalového hřiště strom, který teď musejí odstraňovat záchranáři. Problémy jsou i na úseku hlavní silnice mezi Novým Borem a Práchní, kde uvázl na uježděném sněhu kamión. "Posíláme tam teď sypače," řekla mluvčí.

V nížinách padá sníh s deštěm a od vyšších poloh sněží. Doprava je už tak poměrně hustá, protože se na horách mění turnusy rekreantů, naopak kvůli víkendovým závodům Jizerské padesátky se nic zvláštního zatím neděje.

Výběr článků

Načítám