Hlavní obsah

Smrt lidí v autě, na které v Krkonoších spadl strom, policie řeší jako usmrcení z nedbalosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrk, který v neděli v Krkonoších spadl na auto se třemi lidmi a zabil je, se zřejmě zlomil ve větru. Policie nehodu vyšetřuje jako usmrcení z nedbalosti. V autě zemřely dvě ženy ve věku 76 a 88 let a 15letý chlapec.

Foto: ZZS Královéhradeckého kraje

Následky tragické nehody v Krkonoších

Článek

„Z prvotního šetření vyplynulo, že strom se pravděpodobně zlomil a poté spadl přes silnici vlivem poryvu větru. Příčina a všechny okolnosti nehody včetně pádu stromu jsou předmětem dalšího šetření,“ informovala mluvčí policie Iva Kormošová.

Strom policisté zajistili a budou ho zkoumat znalci. U mrtvých byla nařízena pitva, škoda byla vyčíslena na téměř 400 tisíc korun. Za usmrcení z nedbalosti hrozí až šest let vězení.

Strom v Krkonoších zabil tři lidi v autě

Krimi

Strom spadl v neděli odpoledne mezi krkonošským Horním Maršovem a Horní Malou Úpou na Trutnovsku. Tři cestující zemřeli na místě nehody.

„Jednoho člověka jsme vyprostili a předali do péče zdravotnické záchranné služby. Do nemocnice ho transportoval vrtulník," uvedli v neděli hasiči. Do nemocnice byl odvezen 77letý muž.

Smrk měl asi 30 metrů, podle národního parku nebyl napadený kůrovcem. Krátce po pádu stromu na auto spadly v lokalitě kvůli větru ještě další dva stromy. Na Sněžce v neděli naměřili vítr síly orkánu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám