Hlavní obsah

Smrt chlapce během školní rozlučky byla zřejmě nešťastná náhoda. Policie vyloučila cizí zavinění

Smrt patnáctiletého chlapce z Klatovska, který zemřel během školní rozlučky v noci z pátku na sobotu, byla zřejmě nešťastnou náhodou. Policie vyloučila cizí zavinění. Deváťák se pravděpodobně opil, ve spánku vdechl zvratky a udusil se.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„V úterý proběhla pitva, při které jsme vyloučili cizí zavinění,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Více se k věci s ohledem na chlapcův věk nechtěla vyjadřovat, pouze potvrdila, že kriminalisté na případu dál pracují.

Podle zdroje Práva došlo k tragédii na louce v Soběticích, kde měli oslavu deváťáci z klatovské základní školy. Svědci uvedli, že patnáctiletý chlapec se pravděpodobně opil, později si šel lehnout do stanu a usnul. Ráno už ho ale kamarádi našli mrtvého, okamžitě proto zavolali pomoc. Školák zřejmě ve spánku vdechl zvratky a udusil se.

„Byla to soukromá akce našich žáků,“ řekl zástupce ředitelky Masarykovy základní školy Lukáš Kopecký. Uvedl, že kantoři i děti jsou z neštěstí v šoku. „Je to tragédie, která nás všechny velmi zasáhla,“ doplnil.

Na patnáctiletého chlapce vzpomínají také klatovští sportovci. Školák byl totiž talentovaným judistou. „Byl nejenom chytrý, ale i velký dříč. Dostal se na sportovní gymnázium do Plzně a chtěl ve sportovní dráze pokračovat,“ sdělil chlapcův trenér. Dodal, že jeho svěřenec patřil k deseti nejlepším v republice ve své kategorii.

V plzeňské řece Radbuze se utopil 33letý Ukrajinec

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám