Hlavní obsah

Smíchovští radní a starosta byli prý odposloucháváni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V zasedací místnosti rady Prahy 5, v kanceláři starosty Milana Jančíka (ODS) a ve služebním vozidle našla o víkendu specializovaná firma nelegální odposlouchávací zařízení profesionální kvality. Starosta podal v pondělí trestní oznámení na neznámého pachatele.

Foto: Jiří Smutný

Mariánské Radčice pohledem Dory Dernerové

Článek

Firma dál prohledává prostory smíchovské radnice, řekl mluvčí Prahy 5 Jiří Baumruk.

"Jakmile mi firma doručila výsledky průzkumu, navštívil jsem kriminální policii a podal trestní oznámení. Okamžitě jsme také uzavřeli místnosti, kde zasedá rada a její komise a výbory, a policisté je ihned ohledali," uvedl Jančík.

Policie má už také k dispozici dokumenty o odposlechu, které vypracovala firma.

Podezření se potvrdilo

Starosta nedokáže odhadnout, jak dlouho mohl být odposlech v činnosti a kdo jej umístil. Považuje ale za naprosto skandální, že zařízení bylo v zasedací místnosti rady.

"Na základě určitých indicií jsme pojali podezření, a proto jsme si najali speciální firmu, která odposlouchávací zařízení objevila," uvedl mluvčí. Nic bližšího nechtěl uvést či komentovat.

Neupřesnil, co konkrétně vyvolalo podezření a jaký typ zařízení byl na radnici nainstalován. "Firma tvrdí, že je profesionální, a ještě dopracovává detaily zprávy o jeho účinnosti," poznamenal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám