Hlavní obsah

Slováci dopadli odsouzeného českého tuneláře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenští policisté zadrželi v Bratislavě českého podnikatele Petra Tomáška, po kterém dva roky pátrala česká policie. Informoval o tom v sobotu slovenský list Nový čas. Šestačtyřicetiletý Tomášek byl před dvěma lety odsouzen k sedmiletému vězení za podvody ve zkrachovalé Doudlebské družstevní záložně.

Foto: Ivan Vilček, Právo
Článek

Tomáška a další čtyři společníky odsoudili v Táboře za to, že připravili záložnu o 32 miliónů korun. Spolu s Tomáškem se na podvodech podílela společnice ze záložny, jeho manželka a děti.

Podnikatel řešil své finanční potíže tím, že si bral ze záložny několikamiliónové kontokorentní úvěry. Ve snaze dluhy splatit se rozhodl vypisovat směnky s platností dva měsíce bez jakéhokoliv jištění, které podával se souhlasem pracovnice záložny Anny Hákové. Ke stejným krokům přemluvil i členy vlastní rodiny.

Doudlebská družstevní záložna se do konkurzu dostala v květnu roku 2000 kvůli neschopnosti splácet dluhy. V největší jihočeské  kampeličce mělo své úspory uloženo kolem 11.400 lidí, kteří jí  svěřili na 294 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám