Hlavní obsah

Školák na Břeclavsku si vymyslel historku o lákání do auta. Sám měl černé svědomí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvěst o údajném lákání dětí do auta se rozšířila v úterý odpoledne a večer v Kosticích na Břeclavsku. Na začátku stál místní chlapec, který oznámil matce, že jej cizí muž lákal do auta. Informace proletěla obcí i sociální sítí, přerostla ve fámu, aby skončila zcela prozaicky.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie – ilustrační snímek

Článek

„Břeclavští policisté řešili oznámení matky z Kostic, které její vyděšený syn sdělil, že ho měl lákat řidič do auta. Policisté se okamžitě začali případem zabývat. Prověřováním se zjistilo, že ke kontaktu řidiče modrého vozu se skupinou školáků skutečně došlo,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Událost dokonce zachytily kamery a policisté měli záhy k dispozici i registrační značku auta. Pak už bylo pátrání snadné, skončilo ale překvapivým závěrem, zcela odlišným od spekulací na sociálních sítích.

Jak uvedl majitel auta, na začátku byly lumpárny několika školáků.

„Žáci se měli chovat nepřístojně na místním hřišti. Na jeho upozornění a snahu o zjednání nápravy reagovali výsměchem a vulgárními gesty. Když se jich ptal na jména, aby věc pořešil s jejich rodiči, utekli,“ vysvětlil mluvčí.

Policisté se následně vydali do školy na kus řeči s aktéry dění. „Logické vysvětlení pak potvrdili i dotčení žáci, kteří museli s pravdou ven,“ dodal mluvčí.

Policisté vítají obezřetnost lidí při nezvyklém jednání, trápí je ale lidová tvořivost fám, nejedná se o první případ, kdy „únos“ měl nakonec zcela prozaické vysvětlení.

Táborový vedoucí na Příbramsku sexuálně obtěžoval dívku, obviněný 64letý muž je ve vazbě

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám