Hlavní obsah

Šest let za bezdůvodnou smrt před diskotékou

Právo,

K šesti letům ve věznici s ostrahou odsoudil v pátek Krajský soud v Hradci Králové Davida Hübnera, který letos 17. února napadl před diskotékou May v Trutnově čtyřiačtyřicetiletého vojáka. Ten na následky zranění i přes péči lékařů v nemocnici po několika dnech zemřel.

David Hübner před soudem

Článek

K tragédii došlo v časných ranních hodinách. Těsně před čtvrtou hodinou tu obžalovaný měl konflikt s jiným mužem, který údajně ostatní provokoval. Poškozený se mezi ně postavil ve snaze roztržku urovnat. Obžalovaný ho však udeřil pěstí do obličeje.

„Soud má za prokázané, že obžalovaný v přítomnosti nejméně deseti osob bez zjevného důvodu fyzicky napadl poškozeného tak, že ho úmyslně udeřil pěstí do obličeje a srazil ho tím na zem. Neměl v úmyslu jej usmrtit, poškozený se ale při pádu udeřil hlavou o asfaltovou silnici a utrpěl rozsáhlá zranění,“ uvedla Iva Matušková z tiskového odboru krajského soudu. Obžalovaný v průběhu hlavního líčení přiznal, že muže napadl, jednalo se však prý o obranu.

V době, kdy k napadení došlo, byl obžalovaný podmíněně odsouzený za ublížení na zdraví a výtržnictví. Trest mu měl vypršet v březnu 2020.

Soud Hübnera uznal vinným z ublížení na zdraví a výtržnictví. Rozsudek není pravomocný, obžalovaný i státní zástupce si ponechali lhůtu pro případné podání odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám