Hlavní obsah

Šest hodin vyjednávání se sebevrahem na Prachaticku. Život mu zachránila zásahová jednotka

Právo, kal
Prachatice

Policisté z jihočeské zásahové jednotky s pomocí prachatických kolegů zachránili v pondělí život muži, který se chtěl na zahradě svého rodinného domu zabít. Na podivné chování upozornila žena, která s mužem pracovala v jedné firmě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž toho rána zaslal do firmy e-mail s podivným zněním a vzbudil u kolegyně obavu o jeho život. Operační důstojník ihned vyslal do obce na Prachaticku, kde měl zoufalý muž bydlet, hlídku místních policistů,“ uvedla mluvčí prachatické policie Martina Joklová.

Policisté po příjezdu zahlédli na zahradě muže, který v ruce drží zbraň a vyhrožuje sebevraždou. Na místo okamžitě vyjeli také kriminalisté, specialisté na vyjednávání a povolána byla také zásahová jednotka.

„Dva kriminalisté a policista ze zásahové jednotky s mužem navázali kontakt, vyjednávání s ním se ale protáhlo na velmi dlouhých šest hodin. Dle slov vyjednavačů bylo velmi náročné, protože muž navíc během hovorů popíjel alkohol. Měl výkyvy nálad, řešil mnoho osobních problémů, se kterými chtěl skončit takto rázným krokem,“ popsala náročný zásah Lenka Krausová, mluvčí jihočeské policie.

Policisté ze zásahové jednotky po dlouhých hodinách využili vhodného okamžiku, muže zpacifikovali a sebrali mu zbraň. Vše se obešlo bez zranění a muž byl předán zdravotníkům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám