Hlavní obsah

Seniorku s chodítkem srazil v Budějovicích muž na elektrokoloběžce a ujel

České Budějovice

Po lhostejném řidiči elektrokoloběžky pátrají kriminalisté v Českých Budějovicích. Muž měl strojem srazit seniorku, která se na ulici pohybovala s pomocí chodítka, a od nehody ujet. Žena upadla na zem a musela vyhledat pomoc v nemocnici.

Foto: Envato elements

Elektrokoloběžka, ilustrační foto

Článek

„Došlo ke střetu, kdy poškozená upadla na zem a utrpěla zranění, která si vyžádala následné ošetření v nemocnici. Muž chodkyni žádným způsobem nepomohl a po střetu odjel neznámo kam,“ popsala mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Nehoda se podle svědectví zraněné ženy stala již 22. března dopoledne, podezřelého policie dosud nenašla, obrátila se proto nyní na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání.

Rovněž není zřejmé, ve kterém přesně místě se střet odehrál. „Policistům se podařilo dosud zjistit, že nehoda se stala někde v prostoru ulic Rudolfovská, Nádražní nebo Lannova třída,“ informovala Schwarzová.

Zmíněná místa jsou v centru města v těsné blízkosti českobudějovického náměstí Přemysla Otakara II.

Invalidní žena šla po chodníku s pomocí tzv. chodítka, načež ji měl srazit muž na zelené elektrické koloběžce. „Měl mít oblečenou šedou mikinu s kapucí,“ zmínila mluvčí.

Třináctileté dívky jely na elektrokoloběžce po chodníku. Srazily seniorku

Krimi

Policie žádá případné svědky nehody, aby kontaktovali policisty na telefonním čísle 974 226 588, případně na lince 158.

Žena na elektrokoloběžce najela do výmolu, zachránila ji přilba

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám