Hlavní obsah

Seniorce měl opravit koupelnu, práci jen rozdělal a ženu připravil o peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravděpodobně s jediným cílem, a tím byl nekalý zisk peněz, zareagoval 71letý muž na inzerát seniorky na internetovém portálu a přislíbil jí opravu koupelny. Práce totiž v dohodnutém rozsahu neprovedl. Seniorce po něm zůstala koupelna bez vany a umývadla, a ještě ji připravil o 80 tisíc korun. Policie případ šetří jako podvod. Novinky o tom informovala v pátek policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Domnělý pracovník se podle mluvčí za poškozenou dostavil 19. února do místa bydliště, bytu v panelovém domě v Šumperku. „Tam sepsali smlouvu, která se týkala výměny obkladaček, vany a umyvadla a také odvozu materiálu a závěrečného úklidu za částku 80 tisíc korun. Práci měli mít hotovou během čtyř dnů,“ uvedla mluvčí.

Od majitelky bytu vybral tedy zálohu 50 tisíc korun a hned nastoupili dělníci, kteří ještě ten den odstranili vanu a odklidili ji na chodbu domu. Hned následující den se u jejich dveří objevil muž, který uvedl, že zastupuje člověka, se kterým uzavřela smlouvu, a požadoval doplatek 15 tisíc korun z důvodu, že se nedostane k penězům, které vyplatila jako zálohu a že musí koupit vanu a umyvadlo, aby byly práce včas dokončeny.

„Žena mu tedy peníze dala. Další den se objevil jiný muž, který vystupoval opět jménem toho, co práci domluvil, a požadoval doplatek dalších 15 tisíc korun, aby byly práce včas ukončeny. Opět přistoupila na jejich lživé výmluvy a peníze mu vyplatila,“ popsala Zajícová. Po zaplacení jí zase jiný zaměstnanec sdělil, že smluvené podmínky nemohou být dodrženy a jediné východisko je instalace sprchového koutu, který by ji ale stál dalších 60 tisíc korun. To však žena už odmítla a chtěla od smlouvy odstoupit. „Podezřelý s tím nesouhlasil, práce ukončil a přestal s poškozenou komunikovat. Dělníci, kteří pro něj pracovali, tak pouze odstranili starou vanu a umyvadlo.

Podvodník v Přerově pronajal byt, který nevlastní. Žena přišla o peníze

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám