Hlavní obsah

Šéfa fotbalové Příbrami Starku se pokusil někdo zastřelit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šéfa prvoligového fotbalového klubu z Příbrami Jaroslava Starku se někdo pokusil v sobotu v noci zastřelit. Televize Nova v neděli uvedla, že neznámý pachatel na něj vypálil jedenáct nábojů. Podnikatel utrpěl několik čistých průstřelů bez těžkých následků a po ošetření na chirurgické ambulanci příbramské nemocnice se vrátil domů.

Článek

Útočník začal po Starkovi střílet ve chvíli, kdy vystupoval ze svého vozu. "Viděl jsem jednoho člověka s nějakou střelnou zbraní. Bylo to tak rychle, že jsem ani nic vidět nemohl," řekl televizi Starka.

"Měl jsem štěstí, že střely, které mířily na hlavu, mi prolétly kolem uší. Jinak jsme spolu teď asi nemluvili," řekl ČTK. Dodal, že nemá tušení, co by mohlo být motivem útoku. "Nemám žádné aktivity, které by mohly vést k něčemu podobnému. Kdybych je měl, tak jezdím v neprůstřelném autě a všude chodím s ochrankou," řekl Starka.

V minulosti však jeho jméno figurovalo v několika kriminálních případech. Před dvěma lety byl obviněn z únosu italského šéfa zkrachovalé Union banky. Vedle fotbalového klubu Starkovi patří také několik nočních podniků v Příbrami i v Praze. Měl v pronájmu hotelový areál ve Vystrkově na Orlíku, jehož předchozí pronajimatel Petr Šebesta byl v lednu zavražděn.

Policie pachatele sobotního útoku na Starku zatím nezná. "Po neznámém střelci intenzivně pátráme," řekla Nově středočeská policejní mluvčí Soňa Budská.

Reklama

Výběr článků

Načítám