Hlavní obsah

S namalovanou značkou řidič zběsile ujížděl strážníkům

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Divoká honička, při níž se střílelo a o život šlo i kolemjdoucím v ulicích, se odehrála ve středu dopoledne v plzeňské čtvrti Bory. Strážníkům se zde pokoušel uniknout muž bez řidičáku, který seděl za volantem Škody Pick-up s namalovanou poznávací značkou.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Devětadvacetiletý muž ze severního Plzeňska je pro zdejší strážníky již známou firmou, naposledy jej zadrželi po krátkém pronásledování v neděli večer – už tehdy na sebe upozornil nakreslenou espézetkou. Ve středu jej zahlédli na křižovatce ulic Hřímalého a Zámečnická.

„Na výzvy k zastavení nereagoval. Najížděl na služební vozidla a pokusil se je vytlačit ze silnice, do jednoho z nich úmyslně naboural,“ sdělila mluvčí plzeňské městské policie Jana Pužmanová. Styl řízení mladík zřejmě odkoukal z akčních filmů.

„Na jedné ze stanic MHD dokonce ohrozil čekající lidi, když se v prostoru zastávky snažil předjet dvě vozidla,“ dodala Pužmanová.

Honička skončila za městem na zledovatělé lesní cestě, kde se pick-up srazil s dalším autem. Řidič i jeho spolujezdec začali utíkat do lesa, nezastavily je ani varovné výstřely. Strážníkům se ale nakonec oba muže podařilo s pomocí služebního psa polapit, třetího pasažéra objevili v nákladovém prostoru vozidla.

Řidiče si posléze převzali policisté. „Bude se zodpovídat z násilí proti úřední osobě a z maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekla Právu policejní mluvčí Martina Korandová.

Reklama

Výběr článků

Načítám