Hlavní obsah

Rodina dorazila z Ukrajiny do Čech v rozstříleném autě. Ujela 4000 kilometrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

O nezvyklý případ se podělili na sociální síti strážníci z Chýně u Prahy. Kontrolovali auto válečného uprchlíka z Ukrajiny, který přijel do ČR v rozstříleném autě. Obec rodině nabídla pomoc.

Foto: MP Chýně

Rodina ujela v rozstříleném autě 2000 kilometrů.

Článek

Strážníky na vozidlo upozornili lidé v pondělí, když projíždělo obcí. Hlídka ho následně našla zaparkované a zkontaktovala majitele, který s nimi i přes jazykovou bariéru plně spolupracoval.

„Muž nám popsal cestu až z Doněcké oblasti do Chýně, kterou urazil během 14 dní. Aby se vyhnul válečným oblastem, projížděl přes jiné státy. Trasu dlouhou přes 4000 km zdolal v prostříleném vozidle,“ řekl Novinkám strážník Lukáš Hanák. Podle původních informací vůz najel 2000 km.

MPSV: V Česku už pracuje 78 tisíc uprchlíků z Ukrajiny, hlavně žen

Stalo se

Muž jel se svou rodinou, manželkou a dvěma dcerami. Ubytování a stravu už měla rodina zajištěnou u soukromé osoby. Přesto jim obec Chýně nabídla pomocnou ruku.

Strážníci uvedli, že řidiče nijak netrestali, protože nebyl hlídkou přímo zastaven, a navíc je celá rodina ve složité životní situaci. Řidiči však zdůraznili, že auto nesplňuje podmínky pro provoz na silnicích a jezdit již nebude.

Reklama

Výběr článků

Načítám