Hlavní obsah

Řidička v Liberci srazila 11letého chlapce, který šel na zelenou. Pak odjela

Liberec

Neznámá řidička srazila na konci dubna v Liberci 11letého chlapce, který šel se svou matkou na zelenou. Žena sice nejdřív zastavila, ale pak odjela. Policisté po ní pátrají.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Chlapec šel s matkou 29. dubna odpoledne po přechodu pro chodce na křižovatce ulic Hodkovická, Vratislavická a Dr. M. Horákové v Liberci. Přímo na přechodu, kde šel na zelenou, do něj podle policie narazila řidička Škody Fabie combi modré nebo zelené barvy.

Rozsáhlé zatýkání v autoškolách na Liberecku, policie zadržela pět lidí

Krimi

„Řidička na místě nehody krátce zastavila, ale ani z něj nevystoupila a pokračovala v jízdě dál. O zdravotní stav hocha, do kterého nabourala, žádný zájem nejevila,“ informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

Matka se synem došla domů, ale pak přivolala sanitku, protože si stěžoval na bolesti v noze. Rentgen u lékaře prokázal, že má žebra, kotník a nárt jen naražené. „Jedná se o hocha, který trpí syndromem ADHD, a tato událost jeho psychický stav zhoršila natolik, že od nehody odmítá vycházet z domova, protože se venku necítí bezpečně,“ podotkla Baláková.

Policie popsala řidičku jako ženu s blonďatými vlasy, dlouhými po ramena, ve věku kolem 35 let, která s sebou vozí v autě na zadní sedačce dítě ve věku do 10 roků. Případ policie vyšetřuje jako ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Informace o totožnosti řidičky přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám