Hlavní obsah

Řidiči vyrážejí na prázdniny. Musí se hlavně obrnit trpělivostí

Aktualizováno

Řidiči musí být první prázdninový den na českých silnicích především trpěliví. Na hlavních tazích se dají očekávat zdržení a kolony. Na mnoha místech komplikují dopravu uzavírky, Ředitelství silnic a dálnic ale slíbilo, že nebude během prvních červencových dnů provádět žádné práce údržby, které by dopravu ještě více omezovaly.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na dálnici D1 je situace v pátek dopoledne zatím poměrně klidná. Řidiči stáli v koloně na 157. kilometru, která se pomalu rozjela. Nehoda je hlášena z 84. kilometru, kde za výjezdem z odpočívadla bouralo osobní a nákladní auto. Nikdo se nezranil, auta blokují pomalý pruh.

Kolona se tvořila na dálnici D7 kvůli rekonstrukci svodidel mezi 8. a 9. kilometrem. Komplikace musejí šoféři očekávat i na Pražském okruhu, kde policisté vyšetřují kolizi osobního a nákladního auta na 22. kilometru ve směru od D1 k D5.

Dopravní nehoda je hlášena i z 26,5. kilometru dálnice D8. Srazila se tam dvě osobní auta, která jsou ale na krajnici, a vozovka je tak průjezdná se zvýšenou opatrností.

Léto uzavírek

Policisté připravili na začátek prázdnin několik bezpečnostních akcí, při kterých se chtějí zaměřit nejen na řidiče, ale i další účastníky silničního provozu. Hlídky lze očekávat na hlavních tazích i vedlejších silnicích.

České silnice čeká v létě mnoho uzavírek. Pokračuje také rekonstrukce dálnice D1. „Tento rok se na D1 modernizuje rekordních pět úseků a na začátku školního roku se přidají další. Ve svém důsledku po D1 bez malého nebo většího zdržení neprojedete. K tomu se navíc přidává oprava úseku mezi Brnem a Vyškovem. Tam je již tradicí stání v koloně," uvedl Petr Vomáčka z ÚAMK. Práce na 28. až 34. kilometru a mezi 177. a 182. kilometrem by měly skončit do poloviny července.

Praha a její okolí budou paralyzovány hned z několika směrů. Několik mostů se opravuje na trase D10 z Prahy na Mladou Boleslav. Na to navazuje oprava Pražského okruhu u Černého Mostu. Na Pražském okruhu se staví nová protihluková stěna mezi sjezdem z dálnice D1 a Jesenicí. Navíc je tam nově instalovaný rychlostní radar.

Omezení na jihu Čech

Oprava svodidel a vozovky je v plném proudu na dálnici D7 mezi sjezdem na Kladno a Slaný. Na nedaleké dálnici D6 ve směru na Karlovy Vary opět silničáři opravují svodidla u Velké Dobré.

Na dálnici D5 řidiči zažívají každodenní lapálie u Berouna, kde silničáři opravují povrch vozovky. Kolony jsou tam časté a motoristé si postojí i na objízdné trase v Berouně a Králově Dvoře. Na dálnici D4 ve směru na Strakonice čeká první opravovaný úsek hned u Cukráku a po něm následují ještě čtyři.

Další alternativou pro cesty na jih je trasa přes Benešov, Tábor a České Budějovice, kde se uzavře hlavní průtah kolem Benešova a budou tam silničáři opravovat povrch vozovky. Dále se staví nová část dálnice před Českými Budějovicemi a navíc se přímo ve městě opravuje stěžejní Litvínovský most.

Reklama

Výběr článků

Načítám