Hlavní obsah

Řidiči si na dálnici D8 přivlastnili záchranářskou uličku, projely jich desítky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělník

Bezohlednost a sobeckost předvedli ve středu řidiči na dálnici D8, když si přivlastnili záchranářskou uličku a využili ji ke svému prospěchu. Svědek natočil několik z nich.

BEZ KOMENTÁŘE: Neukáznění řidiči jeli záchranářskou uličkouVideo: David Janovský

 
Článek

Ukázkovou záchranářskou uličku udělali řidiči za středeční nehodou na 15. kilometru. Nákladní automobil jedoucí na Prahu se v důsledku defektu převrátil přes středová svodidla. Do vysypaného nákladu najela dodávka jedoucí opačným směrem a převrátila se na střechu. Zranil se jeden člověk.

Dálnici D8 zavřela na Mělnicku srážka dodávky s náklaďákem

Krimi

David Janovský, který stál v koloně aut za nehodou, zaznamenal několik řidičů jedoucích záchranářskou uličkou. „Stál jsem tam asi hodinu a mohlo projet až 40 aut. Většinou to byla osobní auta nebo dodávka. Všichni jeli naším směrem, nikdo se neotáčel do protisměru,“ řekl Novinkám Janovský.

Foto: MD

Ulička pro záchranáře

Jeden z řidičů stojících v koloně dokonce zastavil jednoho z hříšníků a vynadal mu. Jak svědek dále uvedl, nevšiml si, že by nějakého řidiče zastavila a pokutovala policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda na D8Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Řidičům hrozí ve správním řízení až 2500 korun, hotově na místě 2000 korun pokuty. Pakliže by řidiči na dálnici auta obrátili a v protisměru dálnici opustili, hrozí jim pokuta až 10 tisíc korun, zákaz řízení a sedm bodů. Jejich jednání lze však kvalifikovat jako trestný čin obecného ohrožení.

Podle BESIPu správně vytvořená ulička zkrátí čas dojezdu záchranářů až o čtyři minuty a šance na přežití vážně zraněných lidí je o 40 procent vyšší.

Bezohlední řidiči na D7 jeden za druhým zneužili záchranářskou uličku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám