Hlavní obsah

Řidiči se na Kroměřížsku udělalo špatně a s autem vjel mezi hroby

Právo, jr
Kroměříž

Přímo mezi hroby skončil ve čtvrtek odpoledne osmašedesátiletý řidič osobního automobilu Honda u Třebětic na Kroměřížsku. Okolnosti, za jakých vůz prorazil hřbitovní zeď, vyšetřují kroměřížští policisté.

Foto: Policie ČR

Řidič prorazil s autem hřbitovní zeď a jízdu skončil mezi hroby.

Článek

„Ve čtvrtek odpoledne krátce před půl čtvrtou byli policisté vysláni do Třebětic, kde došlo k nehodě, při které byl lehce zraněn osmašedesátiletý řidič automobilu značky Honda. Ten jel ve směru od Hulína na Holešov,“ informovala mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Foto: Policie ČR

Řidič prorazil s autem hřbitovní zeď a jízdu skončil mezi hroby.

„Podle dosavadních poznatků se řidiči během jízdy udělalo nevolno a odbočil proto vpravo mimo hlavní tah a zastavil na místní komunikaci v blízkosti hřbitova. Poté se z doposud přesně nezjištěných příčin s vozidlem rozjel, přejel přes travnatou plochu a čelně prorazil hřbitovní zeď,“ popsala Kyšnerová.

Auto zastavilo až na hřbitově, kde poškodilo osm hrobů. Řidič utrpěl lehké zranění a skončil v péči lékařů. Dechová zkouška na alkohol u něj byla negativní. „Na vozidle vznikla předběžná škoda osm set tisíc korun, na hřbitovní zdi a hrobech pak dvě stě tisíc korun,“ řekla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám